Следвайте Гласове в ТелеграмЗапочвам поредица от срещи с всички парламентарно представени

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЗапочвам поредица от срещи с всички парламентарно представени
Коментари Харесай

Станишев с политически рейд за демографията

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Започвам поредност от срещи с всички парламентарно показани сили в Народното събрание, с цел да реализираме политически консенсус за слагането на демографията във фокуса на нашите национални старания през идващите десетилетия. Промяната на демографската картина у нас следва да бъде новата ни национална цел. Доволен съм от срещите ми с премиера акад. Денков и с Борисов – стана ясно, че блъскам на отворена врата. Мерките за репродуктивно здраве има огромен късмет да влязат още в бюджета за 2024 година “ Това съобщи Сергей Станишев при присъединяване си в утринния блок на БТВ. Той уточни, че досегашните ограничения са палиативни, а обстановката изисква неотложни хоризонтални решения на равнище изпълнителна и законодателна власт, изключително в стопанската система, опазването на здравето и образованието. Координирането им е колосална задача, поради провокациите пред страната сега. „ Избирането на умишлен вицепремиер по демографията във всяко последващо държавно управление би било явен знак за предпочитаната роля на тази тематика в дневния ред на кабинета и на българското общество като цяло. “, предложи той.

На срещите бяха коментирани и съответни ограничения за репродуктивно здраве, които да намерят място още в бюджета за 2024 година „ У нас възрастта, на която младежите имат проблем с репродукцията, пада на 25 години. “, разяснява Станишев. Това се дължи на доста фактори: стрес, метод на живот, нездравословни привички, ранно полово съзряване, само че най-много на неналичието на каквато и да било профилактика. Затова, предложенията плануват въвеждането на Национална профилактична стратегия за дамите и мъжете във възрастовата група 18-40 години, както и разширение на Националната стратегия за майчино и детско здраве към Министерство на здравеопазването с ограничения за всеобхватна грижа за майката и плода при бременните дами. Това включва редица модерни проучвания, неинвазивна диагностика и скрининг. 

По настоящата тематика за локалните избори в София Станишев разяснява, че „ Ваня Григорова има всички шансове да стане кмет. Тя беше точният човек, на точното място в подобаващото време. Има явен политически профил и обществена позиция. Говори на работещите хора в София, които се борят с неравенствата, с инфлацията и с компликациите. За втория тур тя има доста по-солидни запаси, тъй като за нея биха дали своят вот и представителите на други партии като Има Такъв Народ и „ Възраждане “, които желаят смяна на сглобката. А като резултат от горещата обич вътре в обединението, евентуално и тези на ГЕРБ ще гласоподават по-скоро за нея, в сравнение с за Терзиев. “

В отговор на въпрос за резултатите на Българска социалистическа партия в страната, Станишев поздрави определените кметове на столетницата и пожела триумф на участващите в балотажи. „ Нека погледнем цифрите: през 2019 година имахме 60 кмета и 4 регионални града. Вотът за листите е най-показателен: В Пловдив сме шести, във Варна – на осмо място, в Северозападна България – алената цитадела – се сринахме. В София управлението не поддържа, само че най-малко не попречи на претендента. Не можем да си заравяме главата в пясъка. Направиха се толкоз неточности, от време на време от лична нелепост – като да вземем за пример неналичието на поддръжка за кмета на Перник. В Българска социалистическа партия е нужна смяна. “

„ Машините няма да повлияят на резултата, ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ, ПП-ДБ ще създадат пробиви, само че не толкоз, колкото са очаквали, Българска социалистическа партия ще стабилизира за момента, само че с тежки загуби. “, предвижда изхода от локалния избор в народен мащаб Станишев. 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР